There was an error in this gadget

Unexpected Journey


Fuhh..Tajuk tak leh blah..hahha
tapi betolla tajuk tu..sepadan dengan cerita ni..

Bermula kisah pabila..
Kawan aku ni dah habis exam..
So, nak balik rumah la.. Cadangnye dia nak naik rapid dekat depan ni ke terminal..
Tiket bas dia pukul 1am..
Rapid pulak last trip pukul 11pm..
Aku dengan kawan sorang ni pon nak la teman dia sebelom dia naik rapid tu..
Tunggu punya tunggu rapid tak sampai2 lagi..
Cuak jugak..hahah..kang bazir tiket kawan aku..
So, kitorang pon buat keputusan hantar dia ke terminal..

Sampai terminal pukul 11.30
Atoii..awal sangat la pulak..sejam setengah lagi ni..xkan nak tunggu sini kot??
So, kawan aku yang memang native Kuantan ni ajak g benteng..
Aku on je sebab bukan aku yang drive..hahha..
Tetiba sampai benteng sunyi sepi..xde orang pon..
Ubah plan..g mahkota square je..hoho

Nak buat apa dekat mahkota square tetengah malam ni??
Apa lagi..amek gambar la..hahha..
klik sana klik sini..
Nasib baik dorang pakai henpon canggih2..hahah
Disebabkan canggih sangat, xboleh nak bluetooth dgn henpon lain..hahah..
So, xdapat la nak tayang bakat supermodel kat sini..
hoho

Pukul 12.45 sampai dekat terminal balik..
Sembang punya sembang bas xsampai2 pon lagi..
Nasib baik kitorang teman dia datang terminal..
Kalau x..kesian dia..dah la perempuan..
Terminal pulak dekat tempat terbuka..bahaya betoll..
Pukul 1.25 macam tu dia pon naik bas..
Bubye kawan..Jumpa lagi nanti ek..
Dekat Pulau Tioman ke dekat Indonesia ke..
hoho

Dalam perjalanan balik pulak tetiba lapar semacam..
Singgah kfc..kononya nak supper la..
Berlaku tragedi yang xtercapai dek akal..
Xde ayam dekat KFC!!!
what??hahhaha..
tragik la sangat kan..hoho..
Last2 makan zinger je..ayam la jugak tu..

Hmm..Itu je la citenye..
Daripada nak teman tunggu rapid..
Sampai ke terminal..Siap makan2 lagi..hahha
Sampai balik sini pon kucing dah mengiow..hoho
Kalau mak aku tau ni mampos..hahah
Tapi niat asal nak tolong kawan..
Kira lepas la..hahah
hoho..
wink2..◕‿-

1 comment: